Swedbank's Norwegian operations are part of the bank's Large Corporates & Institutions unit (LC&I), which offers corporate and investment banking services to companies and investors in the Nordic and Baltic region. LC&I has offices in Oslo, Stockholm, Gothenburg, Malmö, Riga, Tallinn, Vilnius, Helsinki, Copenhagen, Shanghai, New York, Johannesburg and Luxembourg. In mid-2017, Swedbank entered a strategic partnership with Kepler Cheuvreux, creating a leading equity house with strong local presence in the Nordics.

Advokat/advokatfullmektig til Swedbank Norge

Har du interesse for bank og finans? Liker du å jobbe med transaksjoner og gi kvalifiserte juridiske råd innenfor bank og finans, verdipapir, innhenting av egenkapital (ECM) og gjeld/fremmedkapital (DCM)? Og søker du etter arbeidsplassen som kan tilby både spennende oppgaver, særs hyggelige kollegaer og fleksibilitet til også å ha et liv utenfor jobben? Da kan det være at det finnes en plass for deg hos oss.

Om Swedbank Norge
Swedbank er en av Sveriges største banker. Filialen i Norge tilhører Swedbank Large Corporates & Institutions (LC&I). Som långiver og investeringsbank tilbyr Swedbank LC&I finansielle tjenester til store foretak og institusjoner i Norden og Baltikum.

Large Corporates & Institutions er organisert i sektorteam som tilbyr tilpassede finansielle løsninger og banktjenester for våre kunder. Vårt tilbud inkluderer tjenester innenfor Corporate Finance, tilrettelegging for innhenting av egenkapital (ECM) og gjeld/fremmedkapital (DCM), lån og strukturert finansiering, syndikering av lån, rente- og valutasikring, samt makro- og kredittanalyse.

I tillegg tilbyr vi meglertjenester for obligasjoner og derivater. Gjennom vårt nære samarbeid med Kepler Cheuvreux tilbyr vi også megling og distribusjon av egenkapital/aksjer, samt aksjeanalyse.
Large Corporates & Institutions har samlet ca. 1 200 ansatte i Norden og Baltikum. I Oslo er vi en hyggelig liten gjeng på 150 personer som er lokalisert på Aker Brygge.

Som en liten filial i et stort system, er dugnadsånd og teamarbeid beskrivende for hvordan vi jobber.

Legal i Large Corporates & Institutions er en støttefunksjon som yter juridiske tjenester til virksomheten og består av over 20 personer i Sverige og Finland, 10 personer i Baltikum, samt fire i Norge. Avdelingen er også en del av Swedbanks Group Legal som består av omlag 170 jurister. Arbeidsoppgavene spenner vidt innenfor det forretnings- og finansjuridiske området med hovedfokus på å yte kvalifiserte juridiske råd til virksomheten.

Det inkluderer bistand i lånetransaksjoner, tilrettelegging av DCM-, ECM- og derivattransaksjoner og øvrig behov virksomheten måtte ha. Legal er en integrert del av Swedbanks kunderettede virksomhet som vi samarbeider med på daglig basis i en rekke transaksjoner. Og fordelen ved det norske kontoret er at veien er kort til kollegaene du samarbeider med.

Vi søker nå etter en dyktig person som i hovedsak skal bistå investeringsbanken innenfor verdipapir, ECM og DCM, men også fylle en rolle i filialen med løpende juridiske råd på en dag-til-dag basis.

Nøkkeloppgaver og ansvarsområde
Som en del av Legal i Norge vil du være en del av et team på fire advokater som samarbeider tett med virksomheten. Du vil bistå med varierte juridiske råd i et internasjonalt miljø innenfor det forretnings- og finansjuridiske området med hovedvekt på bistand innenfor verdipapir, ECM- og DCM transaksjoner.

Du rapporterer til Head of Legal i Norge, men deltar i Large Corporates & Institutions legalteam som også inkluderer jurister i Sverige, Finland og Baltikum. Du vil jobbe selvstendig, men være del av et advokatteam som er forretnings- og serviceinnstilt for bistand, assistanse og diskusjoner med virksomheten.

Kvalifikasjoner
Du har en solid juridisk eksamen og minimum to års erfaring fra et velrennomert advokatfirma, som internadvokat eller fra et forvaltningsorgan. Du har basisforståelse og interesse for forretningsjus og kapitalmarkedene, kjennskap til børs- og verdipapirrett, og/eller erfaring fra arbeid med transaksjoner.

Kjennskap til den regulatoriske utviklingen innenfor sektoren er et pluss. Du er en forretningsorientert, strukturert og serviceinnstilt person som kan jobbe og samarbeide med andre, men også selvstendig. Du er fleksibel når det gjelder arbeidsoppgaver, har evne til å prioritere, samt arbeide med flere transaksjoner og prosjekter parallelt. Du uttrykker og formulerer deg meget godt, både skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk.

Hva kan Swedbank tilby?
Som en del av Swedbanks legal team vil du få muligheten til arbeide sammen med en rekke dyktige og hyggelige advokater i et variert og internasjonalt miljø med en rekke juridiske problemstillinger innenfor bank og finans. Du vil også arbeide sammen med en rekke erfarne forretningsfolk og få muligheten til å utvikle ditt nettverk og din kompetanse innenfor bank, finans og forretninger i Norge og internasjonalt.

Rett kandidat vil kunne vokse inn i rollen og Swedbank vil sammen med rett kandidat over tid kunne tilpasse stillingen basert på kunnskap, erfaring, ønsker og behov. Swedbank oppfordrer derfor både de med kortere og lengre erfaring å søke på stillingen.

Vi tar gjerne imot din søknad og CV, begge på engelsk, så snart som mulig og senest 16. august 2019.

Contacts:
Chef/ Manager: Thomas Rygg Hannestad
Tlf.+47 23238054

Swedbank

Postboks 1441 Vika

0115 Oslo