Ærede rett! Kræsjkurs i sakførsel

Bilde av bokomslaget til Ærede rett! lagt oppå et bilde av lovsamling

Advokatene Ola Ø. Nisja, Kaare A. Shetelig og Christian Reusch har skrevet en bok med tittel «Ærede rett! Kræsjkurs i sakførsel».

Boken er skrevet med utgangspunkt i foredraget «De første rettssakene – råd og tips» som advokatene har holdt for Advokatforeningen en rekke ganger.

I en podcast Universitetsforlaget har publisert i forbindelse med lanseringen forteller Nisja at boken er skrevet for yngre advokater og advokatfullmektiger og advokater som av andre grunner ikke har vært mye i retten tidligere. Boken skal være en lett håndbok, som skal bidra til å senke skuldrene til de som skal gå i retten for første gang. Shetelig forteller at flere av innspillene i boken er plukket opp fra samtaler de har hatt med dommere igjennom sin karriere. Forfatterne er enige om at det beste rådet som kan gis er «Vær godt forberedt, og tidlig forberedt!»

Advokatforeningen har støttet prosjektet faglig og er fornøyd med at forfatterne har tatt seg tid til å bygget ut foredraget i en bok. Vi tror at boken vil være et viktig bidrag for advokater som skal i retten for første gang – både under saksforberedelse, så vel som under hovedforhandling.

Boken er blant annet tilgjengelig på Universitetsforlagets nettsider.