1. Mener advokater mangler lederidentitet

Flere advokater trakk fram at partnere er faglig dyktige, men mangler lederegenskaper, på mandagens debatt om #metoo i advokatbransjen.

2. Ny hvitvaskingslov til behandling

Advokatforeningen ber Stortinget om å presisere hvitvaskingslovens anvendelsesområde for advokater.

3. Strafferettsseminar fylte Litteraturhuset til randen

Under Forsvarergruppens høstseminar i fjor ble det tatt et initiativ om et felles arrangement mellom Riksadvokaten og Advokatforeningen. Onsdag 4. april materialiserte dette initiativet seg i et strålende arrangement på Litteraturhuset i Oslo.

4. Situasjonen etter kutt i reisegodtgjørelsen er verre enn antatt

Trøndelag krets har undersøkt hva konsekvensen av fjorårets kutt i reisegodtgjørelsen er. Slik kan de vise til konkrete tall i møte med politikere.

5. Fra tanke til handling - Kvinneutvalgets inspirasjonsdebatt

Advokatforeningens kvinneutvalg arrangerte årets første inspirasjonsdebatt torsdag 18. januar. Denne gangen var Advokatfirmaet Wiersholm vertskap.

6. Utvalget for juristutdanningen

Advokatforeningens hovedstyre besluttet våren 2017 å opprette et eget utvalg for juristutdanningen.

7. Årets lønnskalkulator er klar!

Tallene er innhentet i desember 2017, og viser gjennomsnittsinntekten for ulike advokatgrupper – avhengig av eksamensår, tittel og geografisk arbeidssted.

8. Kick-off for årets mentorordning

Onsdag 17. januar var det kick-off for årets mentorordning. Advokatforeningens mentorordning arrangeres av kvinneutvalget.

9. Ønsker mer om personvern i IKT-melding

Stortingets IKT-melding er et viktig tiltak i arbeidet for økt IKT-sikkerhet, men det må rettes et kritisk blikk på overvåkning og eventuell formålsutglidning.

10. Hva betyr den nye regjeringsplattformen for advokatene?

Regjeringserklæringen som ble lagt frem i går nevner ikke forhandlingsrett, men det står at salærsatsen skal fastsettes etter konsultasjoner med Advokatforeningen.

Neste