1. Undersøkelse om bistandsadvokatordningen og stykkprisordningen

Oxford Research og Menon Economics gjennomfører for tiden en evaluering av bistandsadvokatordningen.

2. Statsbudsjettet 2019: Rettshjelpssalæret følger prisutviklingen

I regjeringens forslag til statsbudsjett reguleres rettshjelpssalæret til 1040 kroner. En utvikling som er godt i tråd med prisutviklingen i Norge.

3. Statsbudsjettet 2019: Sparer penger på dem som har minst

Inntektsgrensen for å ha rett til fri rettshjelp forblir uendret i 2019.

4. Statsbudsjettet 2019: Viktige satser og tall

Her har vi samlet lenker til en del viktige satser og tall i forslaget til statsbudsjett

5. Statsbudsjettet 2019: Rettsgebyret øker med 20 kroner

I Justis- og beredskapsdepartementets forslag for budsjettåret 2019 legges det opp til en økning i rettsgebyret fra 1 130 kroner til 1150 kroner.

6. Menneskerettighetsutvalgets rapport om arbeidsforholdene for tyrkiske advokater

I midten av mai 2018 reiste advokat og medlem i Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg, Maria Hessen Jacobsen, til Tyrkia for en tredagers observasjon av arbeidsforholdene for tyrkiske advokater.

7. Vær med å foreslå temaer til Nordisk juristmøte 2020

Det 42. nordiske juristmøte vil bli holdt i Reykjavik 20. og 21. august 2020. Tiden har nå kommet for å komme med forslag til emner for møtet.

8. Vellykket første utgave av Oslo Legal Hackathon

Deltagere fra advokatfirmaer, teknologibedrifter, studenter og andre som er interessert i løsninger på utfordringer innen juridisk sektor, var i helgen samlet for første utgave av Oslo Legal Hackathon.

9. Slik innfrir du etterutdanningskravet – på enkleste måte

Det er tre måneder igjen til etterutdanningsperioden utløper. Slik kommer du i havn.

10. Vi trenger nye tillitsvalgte til våre lovutvalg

Advokatforeningen trenger dyktige og engasjerte medlemmer til flere lovutvalg fra 1. januar 2019. Et verv i et av Advokatforeningens lovutvalg gir deg mulighet for faglig engasjement og utvikling. Benytt derfor sjansen ved å foreslå deg selv eller en dyktig kollega!

Neste