Amicus Curiae-konkurranse for jusstudenter og advokatfullmektiger

Er du jusstudent eller advokatfullmektig og ønsker praktisk og internasjonal erfaring? Da bør du melde deg på CCBEs Amicus Curiae-konkurranse!

The Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) arrangerer Amicus Curiae-konkurranse for jusstudenter og advokatfullmektiger. Konkurransen går ut på å skrive et Amicus Curiae-innlegg til støtte for en advokat som blir forfulgt i forbindelse med, eller på grunn av, sin utøvelse av advokatvirksomhet i sitt hjemland. Det er særlig forfølgelse grunnet arbeid som forsvarer som er aktuelt.

Vinnerne av konkurransen vil bli invitert til å delta på CCBEs møte i Lausanne, Sveits den 17. mai 2024. Vinnerinnlegget vil også publiseres på CCBEs nettsider og på sosiale medier.

På CCBEs nettsider finner du mer informasjon om konkurransen. Nederst i artikkelen ligger også registrerings- og søknadsskjema for konkurransen.

CCBE tar i mot søknader fra og med 1. september til og med 30. november.

Følg med på CCBEs sider på Facebook og LinkedIn for oppdateringer og mer informasjon.

CCBE er en internasjonal forening der medlemsmassen består av advokatforeninger i 46 europeiske land. Gjennom sine medlemsorganisasjoner representerer CCBE mer enn en million europeiske advokater og dere felles interesser i møte med europeiske og internasjonale institusjoner. Hovedfokuset til CCBE er rammevilkårene for advokater og å fremme rettsstaten, menneskerettighetene og demokratiske verdier.