eID fra Buypass

Advokatforeningens medlemskort inneholder en kontaktbrikke, som gjør at kortet kan fungere som fullverdig elektronisk identifiseringsløsning (eID). Dette gjør at du på en enkel og trygg måte kan benytte offentlige tjenester som rettsrad.no, altinn.no og UDIs eDialog.

Stadig mer kommunikasjon og samhandling foregår digitalt. I den forbindelse vil du oppleve et økende behov for en fullverdig elektronisk identifiseringsløsning (eID).

eID er en personlig og enkel legitimasjon for sikker identifisering på nett. I den fysiske verden identifiserer du deg med pass og førerkort. I den elektroniske verden bruker du eID til å bekrefte hvem du er.

Sikker identifiseringsløsning

Det finnes flere løsninger og leverandører for eID. Vi har valgt å inngå avtale med Buypass. Dette gir en identifiseringsløsning med høyeste sikkerhetsnivå. Løsningen gjør at du på en enkel og trygg måte kan benytte offentlige tjenester som rettsrad.no, altinn.no og UDIs eDialog.

Fremover vil eID gi tilgang til stadig nye tjenester fra private tjenesteleverandører og offentlige myndigheter, som domstolens portal for elektronisk samhandling i sivile saker, ELSAM.

Bestille e-ID (Oppgradere medlemskortet)

Medlemskortet er klargjort med en chip for eID, men du må selv bestille eID (oppgradere kortet). Til dette behøver du en kortleser.

Oppgradering gjøres fra egen side hos Buypass for Advokatforeningens medlemmer, se link nederst på siden.

Oppgradering med eID koster kr 589 (inkl. mva.). Prisen inkluderer sikker distribusjon av aktiveringskode som hentes på Posten. eID må fornyes etter 3 år. Det tilkommer ingen avgifter i denne perioden.

Du må ha kortleser for å bruke e-ID

Dersom din PC ikke har integrert kortleser, behøver du en kortleser for å ta løsningen i bruk. Kortleser kan bestilles i Buypass sin nettbutikk, se link nederst på siden. Pris for kortleser til Advokatforeningens medlemmer er kr 75,- (inkl. mva.). Ordinær pris kr 165,-.

Husk å benytt rabattkode: scrusb0613

Fornyelse av eid

eID må aktivt fornyes hvert tredje år. Dette gjøres ved å bestille nytt medlemskort fra Advokatforeningen. Når du har mottatt kortet i posten, kan du bestille eID hos Buypass som forklart ovenfor. Prisen for en ny treårsperiode er kr 589.