Kurs

Kurs i vitnepsykologi

Vitnepsykologi er studiet av oss som observatører og formidlere av personlige, sosiale og historiske begivenheter. Studiet handler om vår evne til å oppdage at andres beretninger ikke er sannferdige. Dette foredraget gir en oversikt over kunnskapsstatus anno 2023 på sentrale tema i vitnepsykologi, illustrert med eksempler fra dagligliv og rettsal:

  • Hukommelse for hendelser og personer. Hva kan vi forvente at vitner husker i et langtidsperspektiv? Har vi overdreven tiltro til den menneskelige hukommelse?
  • Det hender at vitner husker feil, og det hender at vitner husker ting de ikke har opplevd. Hva vet vi om faktorer som produserer feilhukommelse og falske minner?
  • Barn som vitner. Er barn, og spesielt små barn, mindre pålitelige enn voksne vitner?
  • Det hender at vitner lyver. Hvor gode er vi til å avsløre løgn og bedragersk atferd, og finnes det pålitelige psykologiske strategier for løgnavsløring? Hva styrer våre vurderinger av troverdighet?

Etter kurset inviteres det til middag på Que Pasa i Hamar, hvor det vil bli servert en spennende julemeny med tilhørende drikke. For middagen vil det være en egenandel pålydende NOK 300,-.

Hedmark krets: Kurs i vitnepsykologi

  • Kurs

Arrangør
Advokatforeningen
Hvor
First Hotel Victoria, Strandgt. 21, 2317, HAMAR
Dato
Tid
15:00 - 17:00
Godkjennes med
2 juridiske timer.

Påmeldingsfristen er passert