Kurs

Sør-Rogaland krets: Medlemsmøte med kurs i vitnepsykologi og påfølgende middag

Styret i Sør-Rogaland krets har den glede å invitere til medlemsmøte med middag på Hotel Victoria. Psykologiprofessor, Svein Magnussen, holder foredrag om vitnepsykologi – et emne som er aktuelt for alle rettens aktører.

Kort om foredraget

Vitnepsykologi er studiet av oss som observatører og formidlere av personlige, sosiale og historiske begivenheter. Studiet handler om vår evne til å oppdage at andres beretninger ikke er sannferdige. Dette foredraget gir en oversikt over kunnskapsstatus anno 2023 på sentrale tema i vitnepsykologi, illustrert med eksempler fra dagligliv og rettsal:

  • Hukommelse for hendelser og personer. Hva kan vi forvente at vitner husker i et langtidsperspektiv? Har vi overdreven tiltro til den menneskelige hukommelse?
  • Det hender at vitner husker feil, og det hender at vitner husker ting de ikke har opplevd. Hva vet vi om faktorer som produserer feilhukommelse og falske minner?
  • Barn som vitner. Er barn, og spesielt små barn, mindre pålitelige enn voksne vitner?
  • Det hender at vitner lyver. Hvor gode er vi til å avsløre løgn og bedragersk atferd, og finnes det pålitelige psykologiske strategier for løgnavsløring? Hva styrer våre vurderinger av troverdighet?

Om tiden tillater det, vil foredraget også kort diskutere enkelte utfordringer til dagens vitne-psykologisk forskning og praksis.

Etter kurset inviteres det til middag på Hotel Victoria. Kurs og middag er gratis for Advokatforeningens medlemmer. Andre aktører betaler kun for middag.

Vennligst oppgi i påmeldingen om du ønsker kjøtt eller fisk til middagen.

Sør-Rogaland krets: Medlemsmøte med kurs i vitnepsykologi og påfølgende middag

  • Kurs

Arrangør
Advokatforeningen
Hvor
Victoria Hotel, Skansegaten 1, 4006, STAVANGER
Dato
Tid
18:00
Godkjennes med
2 juridiske timer.

Påmeldingsfristen er passert

Ved påmelding, vennligst oppgi i kommentarfeltet: Om du ønsker å delta på kun kurset og/eller middagen + eventuelle allergier mv.