Vesterålsseminaret 2024

Midt-Hålogaland krets av Advokatforeningen har den store glede av å invitere til seminar på Scandic Sortland i Vesterålen den 23. og 24. mai 2024. Faglig tematikk for seminaret er kognitiv svikt/demens, kunstig intelligens og forbrukerentreprise.

Faglig tema

Torsdag 09:30–12:30 – Forbrukerentreprise

Audun Bollerud, managing partner i advokatfirmaet Økland og Co, skal snakke om forbrukerentreprise. Han har erfaring med å bistå både forbrukere og næringsdrivende, og vil redegjøre for sentrale praktiske problemstillinger som advokaten bør tenke på i tillegg til de rent juridiske.

Torsdag 13:30–16:30 – Kunstig intelligens (AI)

Gard Eirik Seter i advokatfirmaet Kvale, vil gi en innføring i hva ChatGPT og annen kunstig intelligens er, og hvordan teknologien fungerer. Følgende emner vil bli gjennomgått:

• Hva er kunstig intelligens (AI)?
  • Hva bør du vite om reguleringen av kunstig intelligens fremover? ("AI Act", AI Liability Act  mv.)
  • Hva må du tenke på når du gir råd om bruk av kunstig intelligens
  • Hvordan kan advokater/jurister bruke kunstig intelligens og til hva?
  • Erfaringsutveksling

Fredag 09:00–12:00 – Kognitiv svik/demens

Ida Westvang, partner og Bull og Co advokatfirma, vil gi en oversikt over sentrale bestemmelser i vergemålsloven knyttet til kognitiv svik/demens. Følgende emner vil bli gjennomgått:

• Kognitiv svikt/demens – kort om hva det er og om hvem som skal vurdere
  • På hvilke områder advokaten bør ha kunnskap om kognitiv svikt og rettslige følger
  • Samtykkekompetanse, rettslig handleevne, prosessdyktighet.
  • Vergemål eller fullmektig etter fremtidsfullmakt – likheter og forskjeller
  • Rettslige disposisjoner som involverer kognitivt svekkede personer, før og etter død, herunder avtaler og testament.

Bespisning og aktivitet:

Middag arrangeres kl. 20:00 i restauranten «Bistro Panorama», Scandic Sortland. Meny «Panorama» består av:

• Carpaccio av røkt laks med ruccola, glaserte solsikkefrø og balsamicoreduksjon
  • Lammesteik med kremet potetpure, bakte grønnsaker og sjysaus
  • Karamellisert epler med vaniljekrem, crumble og salt karamell

Det vil også legges til rette for et vegetarisk alternativ. Noter i påmelding dersom du ønsker det.

Middag med evt. tilhørende drikkepakke dekkes av den enkelte. Pris per meny «Panorama» er kr 595,-. Tilhørende vinpakke koster kr. 425,-.

Alle får en baguette/wrap med seg hjem etter kursslutt på fredag.

Aktivitet

Det legges til rette for RIB-tur til Trollfjorden kl. 17:00-19:00. Kostnad per pers: kr 1500,-. Det tas forbehold om at turen kan avlyses, dersom det ikke er nok påmeldte.

Overnatting

Det er holdt av 15 rom på Scandic til kr 1250,- per enkeltrom. Første-mann-til-mølla-prinsippet gjelder.

Hotell bookes direkte hos Scandic Sortland av deltaker selv, ved å sende e-post til , samtidig som det opplyses om deltakelse på seminaret.

Vi håper seminaret virker interessant og oppfordrer til tidlig påmelding, slik at seminarkomiteen slipper ekstraarbeid.

Midt-Hålogaland krets: Vesterålsseminaret 2024

• Kurs