Vesterålsseminaret 2024

Midt-Hålogaland krets av Advokatforeningen har den store glede av å invitere til seminar på Scandic Sortland i Vesterålen den 23. og 24. mai 2024. Faglig tematikk for seminaret er kognitiv svikt/demens, kunstig intelligens og forbrukerentreprise.

Faglig tema

Torsdag 09:30–12:30 – Forbrukerentreprise

Audun Bollerud, managing partner i advokatfirmaet Økland og Co, skal snakke om forbrukerentreprise. Han har erfaring med å bistå både forbrukere og næringsdrivende, og vil redegjøre for sentrale praktiske problemstillinger som advokaten bør tenke på i tillegg til de rent juridiske.

Torsdag 13:30–16:30 – Kunstig intelligens (AI)

Gard Eirik Seter i advokatfirmaet Kvale, vil gi en innføring i hva ChatGPT og annen kunstig intelligens er, og hvordan teknologien fungerer. Følgende emner vil bli gjennomgått:

• Hva er kunstig intelligens (AI)?
  • Hva bør du vite om reguleringen av kunstig intelligens fremover? ("AI Act", AI Liability Act  mv.)
  • Hva må du tenke på når du gir råd om bruk av kunstig intelligens
  • Hvordan kan advokater/jurister bruke kunstig intelligens og til hva?
  • Erfaringsutveksling

Fredag 09:00–12:00 – Kognitiv svik/demens

Ida Westvang, partner og Bull og Co advokatfirma, vil gi en oversikt over sentrale bestemmelser i vergemålsloven knyttet til kognitiv svik/demens. Følgende emner vil bli gjennomgått:

• Kognitiv svikt/demens – kort om hva det er og om hvem som skal vurdere
  • På hvilke områder advokaten bør ha kunnskap om kognitiv svikt og rettslige følger
  • Samtykkekompetanse, rettslig handleevne, prosessdyktighet.
  • Vergemål eller fullmektig etter fremtidsfullmakt – likheter og forskjeller
  • Rettslige disposisjoner som involverer kognitivt svekkede personer, før og etter død, herunder avtaler og testament.

Bespisning og aktivitet:

Middag arrangeres kl. 20:00 i restauranten «Bistro Panorama», Scandic Sortland. Meny «Panorama» består av:

• Carpaccio av røkt laks med ruccola, glaserte solsikkefrø og balsamicoreduksjon
  • Lammesteik med kremet potetpure, bakte grønnsaker og sjysaus
  • Karamellisert epler med vaniljekrem, crumble og salt karamell

Det vil også legges til rette for et vegetarisk alternativ. Noter i påmelding dersom du ønsker det.

Middag med evt. tilhørende drikkepakke dekkes av den enkelte. Pris per meny «Panorama» er kr 595,-. Tilhørende vinpakke koster kr. 425,-.

Alle får en baguette/wrap med seg hjem etter kursslutt på fredag.

Aktivitet

Det legges til rette for RIB-tur til Trollfjorden kl. 17:00-19:00. Kostnad per pers: kr 1500,-. Det tas forbehold om at turen kan avlyses, dersom det ikke er nok påmeldte.

Overnatting

De reserverte rommene på hotellet er nå fullbooket. Deltakere må selv sørge for overnatting under kurset.

Vi håper seminaret virker interessant og oppfordrer til tidlig påmelding, slik at seminarkomiteen slipper ekstraarbeid.

Midt-Hålogaland krets: Vesterålsseminaret 2024

• Kurs