Panelsamtale: Like muligheter i advokatbransjen – Hva er status?

2 ikke-juridiske etterutdanningstimer

Ruseløkkveien 38, 0251 Oslo (Advokatfirmaet Thommessen)

25.05.2022 17.00 - 19.00

Pris: Gratis

Ordstyrer: Tina Storsletten Nordstrøm (advokat i LO og leder i Advokatforeningens mangfoldsutvalg)

Meld deg på her

Advokater skal fremme rett og hindre urett, men gjelder ikke dette innad i advokatbransjen også? Til tross for at likestilling og mangfold står høyt på dagsorden, viser en ny rapport fra Advokatforeningens mangfoldsutvalg og Equality Check om status på mangfold i advokatbransjen[1] blant annet at:

• 32 % av kvinner mellom 35 og 44 år er uenig i at arbeidsplassen gir like muligheter for alle;
  • 1 av 5 kvinner opplever ubevisst diskriminering på arbeidsplassen;
  • 1 av 3 ansatte under 45 år (både menn og kvinner) opplever at det er konflikt mellom privatliv og karriere; og
  • Kvinner mener fortsatt at de har færre muligheter og opplever det som problematisk å ta ut foreldrepermisjon.

Sånn kan vi ikke ha det i bransjen vår, og rapporten bekrefter at det fortsatt er rom for store forbedringer. Mangfoldsutvalget inviterer til lanseringsseminar hvor rapportens problemstillinger og resultater samt bransjens utfordringer vil bli drøftet nærmere av følgende panel:

• Bjørn Erik Thon (likestillings- og diskrimineringsombud)
  • Helga Aune (partner i EY)
  • Heidi Jorkjend (Partner i Thommessen)
  • Kristine Kotte Eriksen (kundeansvarlig i Equality Check)
  • Haroon Malik (advokat i DLA Piper)

Kl. 17:15 – 18:15: Presentasjon av rapporten og innlegg fra paneldeltakerne

Kl. 18:15 – 19:00: Panelsamtale

Kl. 19:00 – 20:00: Mingling

[1] Rapporten er utarbeidet i oktober 2021, basert på 271 respondenter innenfor «legal services» i Norge.