Voldgiftsdommerutdanningen

JUS tilbyr denne utdanningen i samarbeid med Danske Advokater, Dansk Forening for Voldgift, Voldgiftsinstituttet, Den Norske Advokatforeningen og ICC i Paris.

40 juridiske timer

Danske Advokater Valencia, Vesterbrogade 32, 1620 København, DENMARK

27.01.2020 10.00 - 04.06.2020 15.00

Meld deg på her

HVA LÆRER DU?

Få med deg vinteren og våren i København og forsommeren i Paris - delta på Voldgiftsdommerutdanningen!

Utdanningen tilbys i samarbeid med Danske Advokater, Dansk Forening for Voldgift,Voldgiftsinstituttet, Den Norske Advokatforeningen/Juristenes utdanningssenter og ICC i Paris.

NB! Antallet plasser er begrenset og påmeldingsfrist er 18. desember.

Utdanningen er bygd opp av tre moduler, hver på to dager. De to første modulene avholdes i København mens den siste modulen gjennomføres i Paris hos ICC. De to første modulene avholdes på dansk. Den tredje modulen foregår på engelsk.

Målet med utdanningen er å kvalifisere advokater som ønsker oppdrag som voldgiftsdommere. Undervisningsformen er en blanding av foredrag, diskusjoner og voldgiftsspill, som har til formål å trene deltakerne i de praktiske problemstillinger som en voldgiftsdommer typisk møter i nasjonale og internasjonale voldgifter.

På utdanningen gjennomgår vi alle fasene i en voldgift: Rettsgrunnlaget, fortolkning av avtaler, habilitet, ugyldighet, samarbeidet med parter og andre voldgiftsdommere, forberedelsen, de muntlige forhandlingene, prosessen, avhøringer, utforming af kjennelsen og fullbyrdelsen. Vi ser på spørsmål om honorar, organiseringen av det praktiske arbeidet samt andre forretningsmessige forhold.  Arbeidet i nasjonale såvel som internasjonale voldgifter behandles.

De ansvarlige for utdanningen er:

• Højesteretsdommer Jon Stokholm
  • Advokat (H) Jeppe Skadhauge

Disse deltar som undervisere fra Danmark og Norge:

• Højesteretsdommer Jon Stokholm, Danmarks Højesteret
  • Advokat Jeppe Skadhauge, Bruun & Hjejle
  • Advokat Per Magid, Rovsing & Gammeljord
  • Advokat Jan-Fredrik Wilhelmsen, Norge
  • Advokat Ole Spiermann, Bruun & Hjejle
  • Landsdommer Julie Arnth Jørgensen, Østre Landsret
  • Dr. jur. Torsten Iversen, Aarhus Universitet
  • Advokat Lars Lindencrone Petersen, Bech-Bruun
  • Generalsekretær Steffen Pihlblad, Voldgiftsinstituttet
  • Advokat Rene Offersen, DLA Piper
  • Professor Peter Arnt Nielsen, CBS
  • Advokat Eigil Lego Andersen, Nielsen Nørager Advokatkontor

I tillegg medvirker voldgiftsdommere fra andre land enn Danmark og Norge.

Det utstedes sertifikat når utdanningen er gjennomført.

Reise og opphold i København og Paris ordnes av hver enkelt.

Det blir forhåndsreservert et antall hotellrom, som deltakerne får mulighet for å bestille, garantere for ankomst via kredittkort samt betale direkte til hotellet ved utsjekking.

Det blir planlagt en felles middag i Paris - informasjon om denne kommer senere.

Lunsj og annen pauseservering er inkludert i kursavgiften.