Advokatloven: Kombinasjon av styreverv og advokatoppdrag

Departementet vurderer for tiden Advokatforeningens innspill om advokaters adgang til å ta advokatoppdrag for virksomheter de har styreverv i.

Les mer

Inkludert: In-houseadvokaten

Lurer du på hva in-houseadvokater jobber med? Hør siste episode av Inkludert, podcasten til Advokatforeningens mangfoldsutvalg.

Les mer

Hva skjedde i Advokatforeningen i 2020?

Advokatforeningen takker våre tillitsvalgte advokater for alt engasjement som ble utvist på rettssamfunnets, rettsikkerhetens og advokatenes vegne i koronaåret 2020 - og for de mange aktiviteter som ble gjennomført til tross for nedstenging og pandemi.

Les mer

Bli med å kartlegge mangfold i advokatbransjen

Advokatforeningens mangfoldsutvalg inngår et samarbeid med verktøyet Equality Check for å få bedre kunnskap om mangfold i advokatbransjen.

Les mer

Hvor skal vi ha domstoler?

Ny episode i vår podcastserie Fri prosedyre. Gjest er advokat Trude Marie Vold.

Les mer

Inkludert – en ny podcast fra Advokatforeningens mangfoldsutvalg

Inkludert er en ny podcast fra Advokatforeningens mangfoldsutvalg. I denne sesongen ønsker vi å inspirere kvinner til å velge advokatyrket og knuse noen myter om hvordan det er å jobbe som advokat. Første episode handler om hverdagen som transaksjonsad...

Les mer

Snart opprettes Agder tingrett

Fra 26.04.2021 opprettes Agder tingrett. Samtidig nedlegges Lister tingrett, Aust-Agder tingrett og Kristiansand tingrett, dog slik at rettsstedene skal bestå. Robert Versland er innstilt som domstolleder i Agder tingrett.

Les mer

Hvem tar regningen når vi blir svindlet på nett? Bør bankene ha større ansvar?

Ny episode i vår podcastserie fri prosedyre. Gjest i denne episoden er Marte Eidsand Kjørven ved Institutt for privatrett ved UiO.

Les mer

Er kriselover rettsstatsfientlige? Må man velge mellom menneskerettigheter og folkehelse?

Ny episode i vår podcastserie Fri prosedyre med gjest Benedikte Moltumyr Høgberg, professor ved Institutt for offentlig rett ved UiO.

Les mer